Dykanden er en aktiv dykkerklub med ca. 110 medlemmer hjemhørende i Hornsyld.
 
 
 
Her har vi vores nye, flotte klubhus i forbindelse med Bjerre Herred Svømmehal (www.hicenter.dk)
  
Vi træner i svømmehallen hver tirsdag mellem klokken 19.00 - 21.00. Træningen er fordelt således at klubbens juniorer har tiden fra klokken 19.00 - 20.00, seniorer har tiden fra 20.00 - 21.00.
 
Interesserede som kunne tænke sig at høre mere om klubben, er meget velkomne i ovenstående tidsrum i svømmehallen eller i klubhuset tirsdag fra 21:00 til 22:00, hvor vi får en kop kaffe og snakker efter træning.
 
Klubben har eksisteret siden 5 august 1979, hvor den opstod som en selvstændig klub i forbindelse med Hornsyld Svømmehal. I de første år havde klubben lokaler under Hornsyld Skole, men i 1999 rykkede vi ind i lokaler i fobindelse med svømmehallen. 
 
I årene op til 2008 voksede klubben sig stor og begyndte at få problemer med pladsen. Problemerne kulminerede i, at vi i 2008 begyndte vores eget "byggeri", hvor vi fik en pavilion på 140 m2, som vi opsatte på kommunens arealer ved hallen.
 
Efter en lang og sej byggeproces, baseret på klubbens medlemmers indsats og en del flotte sponsorater, kan vi i dag nyde godt af store, lækre fasciliteter med undervisningslokale, kompressorrum, depoter og ikke mindst den store "stue" med bar, hvor klubaftener, fester og andre større arrangementer finder sted.
 
Udover at have et godt socialt sammenhold, forsøger kubben at arrangere dykning for alle på tværs af certifikater, erfaring og alder...
Vi er nemlig en meget "bred" klub hvor der både er plads til foto-dykkere, UV-jægere, naturdykkere og lidt tech-dykkere - og alle dem midt i mellem.

Klubben er medlem af Dansk Sportsdykkerforbund og fungerer ud fra forbundets regler og anbefalinger om sikkerhed og lign.